Berita, Lepak & Relax

Halimah Yacob ke Kazakhstan untuk beri sokongan kepada rakyat Singapura di sana

Pada 9 Jun 2017, Speaker Parlimen Halimah Yacob telah mengongsi hari pertamanya di Khazakhstan menerusi laman Facebook rasminya.  ...

· 32 sec read >

Pada 9 Jun 2017, Speaker Parlimen Halimah Yacob telah mengongsi hari pertamanya di Khazakhstan menerusi laman Facebook rasminya.

 

Beliau ke Kazakhstan untuk Ekspo Tenaga Masa Depan untuk menyokong pameran dari Singapura. Beliau telah bertemu dengan Kassym-Jomart Tokayev, Pengerusi Senat Kazakhstan.

 

Sumber gambar: Page rasmi Halimah Yacob

 

Setibanya di Khazakhstan, beliau mengunjungi Masjid Sultan Khazret, masjid terbesar di Asia Tengah. Masjid ini boleh memuatkan sebanyak 12,000 jemaah!

Beliau juga mengongsi di Facebooknya bahawa masjid tersebut mempunyai teknologi terkini untuk berkomunikasi di studio rakaman. Ketika di masjid tersebut, beliau juga bertemu dengan kanak-kanak yang sedang menghafal Al-Quran.

 

Sumber gambar: Page rasmi Halimah Yacob

 

Sumber gambar: Page rasmi Halimah Yacob

 

Adakah lawatan ini semata-semata untuk memberi sokongan kepada pameran Singapura? Ataupun Puan Halimah Yacob sedang melatih diri dan  bersedia sedia untuk menyertai Pilihan Raya Presiden Singapura nanti? Sama-sama kita nantikan!

 

This article is written by our writer. Feel free to share. 

Comments

comments

Related post

GE2020: Apa Korang Perlu Tahu Tentang Mengundi

in Berita
  ·   1 min read

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *